Zsákolni, de hogyan?
Manapság egyre több fórumon olvasni arról, hogy az ágaprítóhoz milyen zsákokat ajánlanak. Úgy gondoltuk, hogy nem árt egy kicsit beszélni azokról a tényezőkről, amiket feltétlenül szem előtt kell tartanunk.
Zsák és zsák között is lehet különbség
Tény hogy mint a legtöbb termék beszerzésénél, a zsákok vásárlása során is az ár lesz a leg meghatározóbb tényező. Mielőtt belevágnánk egy többszáz darabos felvásárlásba, nézzünk utána, hogy milyen magas az ágaprító zsákoló adaptere. Többen esnek abba a hibába, hogy vásárlás előtt nem mérik meg a magaságot, így vagy túl hosszú, vagy túl rövid zsákot sikerül venniük. Az előbbi esetben a zsák térfogatát nem sikerül megfelelően kihasználni, sőt a helytelen esésből adódóan szinte kínlódássá válik a zsákolás. A túl rövid zsák viszont az apríték súlya miatt túlságosan megnyúlik, aminek következtében leszakadhat, így a zsák sérülhet.
A krumpliszsák nem biztos, hogy a legjobb választás
A gazdaboltokban többnyire zöldség illetve termény tárolására alkalmas zsákokat találni, ami ugyan megfelelő lehet, de a rugalmassága okozhat problémát. Több zsáktípust kínálnak, amelyek közül válogathatunk. A zsákok a zsákoló adapterre feltéve a kosárlabda zsákológyűrűjére tett hálóhoz hasonló módon viselkednek, aminek köszönhetően egy középen összehúzódott zsákot kaphatunk. amelyen nem lesz épp a legkényelmesebb és időtakarékosabb az ágaprításunk. A zsákoláskor azonban emiatt a tulajdonsága miatt a vékonyabb ágak fennakadnak, ami töltési problémákat okoznak. Nincs sok bosszantóbb dolog annál, amikor egy zsákot csak félig tudunk megtölteni, arról nem is beszélve, hogy pont az eredeti célunk, azaz a zsákon való spórolás nem valósul meg.
Lebomlik vagy nem?
A legtöbben abba a hibába esnek, hogy az aprítékot kinn hagyják a tűző napon. Lehet egy zsák bármilyen erős anyagból, ezeket nem feltétlenül a tűző nap sugarainak találták ki. Az apríték maga is kémiai kölcsönhatásokat produkál, ami felgyorítja a termék bomlását és a szétrepedt zsákok miatt bosszankodhatunk. Tanácsos ezért az egymásra rakott zsákokat nem kitenni közvetlen UV sugárzásnak!
Szellőzés, mint az egyik legfontosabb tényező
Tény, hogy a legtöbben szeretjük újrahasznosítani a dolgokat, de egy takarmány tárolására alkalmas, újrahasznosított zsák nem a legmegfelelőbb az ágaprító produktumának a szárítására. A szellőzés nagyon fontos tényező, ezért ügyeljünk arra, hogy ezt a tényezőt biztosítani tudjuk. Ha találunk erre alkalmas zsákot, akkor az esési tényezőkkel is elégedettek lehetünk, másrészt megteremtjük a körülményeket az apríték megfelelő kiszárításához.